Cserje - tuja webáruház: dísznövény, díszcserje, bokor, kúszónövény, sövény

Alacsony gömbtuja

Thuja occidentalis 'Danica'

Alacsony gömbtuja
Eredeti ár: 1 492 Ft

990 Ft

bruttó ár, ÁFA-t tartalmazza
darab

Készlet információ: Raktárról
Szállítási idő: 1 munkanap

Nagyítható képek:

Alacsony gömbtuja Alacsony gömbtuja Alacsony gömbtuja Alacsony gömbtuja Alacsony gömbtuja Alacsony gömbtuja
1. Életforma 1. Életforma: Örökzöld
2. Kifejlett magasság 2. Kifejlett magasság: 50 cm-ig
3. Fényigény 3. Fényigény: Napos helyre
4. Vízigény 4. Vízigény: Közepes
5. Mivel díszít 5. Mivel díszít: Levéllel
6. Mikor díszít 6. Mikor díszít: Egész évben
7. Gondozás 7. Gondozás: Gondozásmentes
8. Ültetés 8. Ültetés: Cserépbe is

Termékjellemzők

A növény jelenlegi mérete: 15-20 cm magas (legutóbbi mérés: 2018.05.11.)

  • Cserje
  • Örökzöld
  • Kifejlett magassága: 50-60 cm, gömb alakú, lassan nő
  • Napos hely
  • Talaj igény: középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talaj, párás klíma, közepes vízigényű
  • Alkalmazás: rattan kaspóba, balkonládába, sziklakertbe, alacsony jelzősövénynek, sírra
  • Méret: 1,5 literes konténer (15cm átmérőjű műanyag cserép)

Alacsony gömbtuja

Alacsony termete, fénylő sötétzöld lombszíne, gömb alakja miatt kedvelt örökzöld. 50-60 cm magas, lassan növő, nyírás nélkül is gömb alakú növény. Közepesen vízigényes. Középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talajt, párás klímát kedvel. Jellegzetessége, hogy ágai függőleges síkokba rendeződnek. Pikkelylevele fényes zöld, télen bronzos, fakó sötétzöld.

Rattan, műrattan kaspóba, teraszra, erkélyre, bejárati ajtó mellé vagy alacsony sövényként, temetőbe, sziklakertbe, balkonládába ültethető. Társítható alacsonyabb, oszlopos alakú és elterülő formájú tűlevelűekkel.

Ültetési tőtávolság: 50-80 cm.

Hajtása elfogyasztva mérgező. Júniusban vagy július elején nitrogén tartalmú műtrágyával a gyorsabb fejlődést elősegíthetjük. Célszerű kifejezetten speciális fenyő, örökzöld tápot használni.

Betegségei, kártevői:

Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom esetén előfordulhat tuja hajtáselhalás, amikor kora nyáron a hajtáscsúcsok és az oldalhajtások sötétbarnára színeződnek, ezt megelőzhetjük, ha jó egészségi állapotban tartjuk a növényt, teremtsünk optimális tenyészterületet, megfelelő víz- és tápanyagellátást.

Tujaaknázómoly károsít, ha a hajtáscsúcs sárgul, barnul és lehullik, a pikkelylevelekben parányi hernyók aknáznak, augusztustól fordulhat elő, ekkor erősen vágjuk vissza a növényt, amely jól regenerálódik.

 

Fenyőtakácsatka szívogatása nyomán a tűlevél fehér foltos, később vörösbarna lesz, majd lehullik, az ág felkopaszodik. A károsított részeken az atkára jellemző szövedék látható. Védekezés atkaölő szerekkel.

 

Borókapajzstetű esetén a tűleveleken kivilágosodó szívásnyomok láthatók, ezek később vöröses színűek lesznek, majd lehullanak. A tűlevelek közé font hálóban lévő portól piszkosszürke lesz a hajtás. A száraz, meleg levegő segíti az elszaporodást. Védekezzünk ellene a tavaszi tömeges lárvakeléskor atkaölő szerekkel való ismételt permetezéssel.

 

Ha levelei sárgára, vörösesbarnára színeződnek, a hajtásokon megtelepszik a korompenész áprilistól levéltetű elleni szert kell kijuttatni.

 

Kedvezményes növény vásár!

Rendeld meg a kertedhez szükséges összes dísznövényt egyszerre, kedvezményes áron:

  • 8 darab növénytől: 8% kedvezmény!
  • 16 darab növénytől: 16% kedvezmény!

Bármilyen növényt rendelhetsz, akár 16 darab különbözőt is, a kedvezmény nem csak egyforma növényekre érvényes!

Akár 16% kedvezmény!

Biztonságos szállítás

A megrendelt dísznövényeket két rétegű hullámkartonból készült, masszív dobozban kapod meg, melyek belső kialakítása megakadályozza, hogy szállítás közben a növények megsérüljenek, felboruljanak, vagy a föld kicsorogjon belőlük.

Mindezek mellett minden doboz biztosítva kerül feladásra, így látható sérülés esetén ne vedd át a csomagokat, a szálító cég visszahozza nekünk, mi pedig kicseréljük!

A növények raktáron vannak, azokat a megrendelés után azonnal postázzuk. Kivételt képez ez alól a pénteki nap, hiszen a pénteken feladott növényeket csak hétfőn kapnád meg, ezen a két napon pedig nem szeretnénk, ha a kert jövőbeni díszei fény nélkül senyvednének.

Megkérünk ezért arra is, hogy a növényeket a leghamarabb vedd át a szállító cégtől, majd azonnal bontsd is ki őket, locsold jól meg, hogy ültetésig a legjobb formában maradjanak!

Biztonságos szállítás!

Asztali nézet megjelenítése