Cserje - tuja webáruház: dísznövény, díszcserje, bokor, kúszónövény, sövény

Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB!

Thuja occidentalis 'Teddy Gold'

Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB!
Eredeti ár: 1 490 Ft

650 Ft

bruttó ár, ÁFA-t tartalmazza
darab

A termék elfogyott.
Megrendeléseket csak a következő beszállítás után tudunk teljesíteni.
Részletes információkért keresse Ügyfélszolgálatunkat!
A következő beszállítás időpontja nem ismert.

Nagyítható képek:

Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB! Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB! Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB! Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB! Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB! Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB! Törpe, arany gömbtuja - UTOLSÓ DARAB!

Termékjellemzők

A növény jelenlegi mérete: 10-15 cm magas (legutóbbi mérés: 2018.06.29.)

  • Cserje
  • Örökzöld
  • Kifejlett magasság: 50 cm
  • Napos hely
  • Talaj igény: középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talajt, párás klímát kedvel
  • Alkalmazás: rattan kaspóba, sziklakertbe, alacsony sövénynek, sírra
  • Méret: 1,5 literes konténer (15 cm átmérőjű műanyag cserép)

Törpe arany gömbtuja

Sárgászöld színű, törpe, tömött gömb alakú fajta. 50 cm magas, lassan növő, nyírás nélkül is gömb alakú cserje.

Árszerű tűlevelei puhák. Középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talajt, párás klímát kedvel. Homok-, illetve szikes talaj nem megfelelő számára.

Közepesen vízigényes. Pikkelylevele sárgászöld, télen, fakózöld.

Rattan, műrattan kaspóba, teraszra, erkélyre, bejárati ajtó mellé vagy alacsony sövényként, temetőbe, sziklakertbe, balkonládába ültethető.

Hajtása elfogyasztva mérgező!

Társítható alacsonyabb, oszlopos alakú és elterülő formájú tűlevelűekkel csoportba ültetve.Júniusban vagy július elején nitrogén tartalmú műtrágyával a gyorsabb fejlődést elősegíthetjük. Célszerű kifejezetten speciális fenyő, örökzöld tápot használni.

Betegségei, kártevői:

Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom esetén előfordulhat tuja hajtáselhalás, amikor kora nyáron a hajtáscsúcsok és az oldalhajtások sötétbarnára színeződnek, ezt megelőzhetjük, ha jó egészségi állapotban tartjuk a növényt. Teremtsünk optimális tenyészterületet, megfelelő víz- és tápanyagellátást. Ha a hajtások erősen görbülnek, deformálódnak védekezzünk atkaölő szerekkel.

Tujaaknázómoly károsít, ha a hajtáscsúcs sárgul, barnul és lehullik, a pikkelylevelekben parányi hernyók aknáznak, augusztustól fordulhat elő.

Fenyőtakácsatka szívogatása nyomán a tűlevél fehér foltos, később vörösbarna lesz, majd lehullik, az ág felkopaszodik. A károsított részeken az atkára jellemző szövedék látható. Védekezés atkaölő szerekkel.

Borókapajzstetű esetén a tűleveleken kivilágosodó szívásnyomok láthatók, ezek később vöröses színűek lesznek, majd lehullanak. A tűlevelek közé font hálóban lévő portól piszkosszürke lesz a hajtás. A száraz, meleg levegő segíti az elszaporodást. Védekezzünk ellene a tavaszi tömeges lárvakeléskor atkaölő szerekkel való ismételt permetezéssel. Ha levelei sárgára, vörösesbarnára színeződnek, a hajtásokon megtelepszik a korompenész áprilistól levéltetű elleni szert kell kijuttatni.

Biztonságos szállítás

A megrendelt dísznövényeket két rétegű hullámkartonból készült, masszív dobozban kapod meg, melyek belső kialakítása megakadályozza, hogy szállítás közben a növények megsérüljenek, felboruljanak, vagy a föld kicsorogjon belőlük.

Mindezek mellett minden doboz biztosítva kerül feladásra, így látható sérülés esetén ne vedd át a csomagokat, a szálító cég visszahozza nekünk, mi pedig kicseréljük!

A növények raktáron vannak, azokat a megrendelés után azonnal postázzuk. Kivételt képez ez alól a pénteki nap, hiszen a pénteken feladott növényeket csak hétfőn kapnád meg, ezen a két napon pedig nem szeretnénk, ha a kert jövőbeni díszei fény nélkül senyvednének.

Megkérünk ezért arra is, hogy a növényeket a leghamarabb vedd át a szállító cégtől, majd azonnal bontsd is ki őket, locsold jól meg, hogy ültetésig a legjobb formában maradjanak!

Biztonságos szállítás!

Asztali nézet megjelenítése