Cserje - tuja webáruház: dísznövény, díszcserje, bokor, kúszónövény, sövény

Törpe kanadai gömb tuja

Thuja occidentalis 'Tiny Tim'

Törpe kanadai gömb tuja

1 490 Ft

bruttó ár, ÁFA-t tartalmazza
darab

Készlet információ: Raktárról
Szállítási idő: 1 munkanap

Nagyítható képek:

Törpe kanadai gömb tuja Törpe kanadai gömb tuja Törpe kanadai gömb tuja Törpe kanadai gömb tuja Törpe kanadai gömb tuja Törpe kanadai gömb tuja
1. Életforma 1. Életforma: Örökzöld
2. Kifejlett magasság 2. Kifejlett magasság: 50-100 cm
3. Fényigény 3. Fényigény: Napos helyre
4. Vízigény 4. Vízigény: Alacsony
5. Mivel díszít 5. Mivel díszít: Levéllel
6. Mikor díszít 6. Mikor díszít: Egész évben
7. Gondozás 7. Gondozás: Gondozásmentes
8. Ültetés 8. Ültetés: Cserépbe is

Termékjellemzők

A növény jelenlegi mérete: 15-22 cm magas (legutóbbi mérés: 2018.06.29.)

  • Cserje
  • Örökzöld
  • Kifejlett magasság: 50-100 cm, nagyon lassan növő, gömb
  • Napos hely
  • Talaj igény:jó minőségű kerti talajba
  • Alkalmazás: rattan kaspóba, sziklakertbe, alacsony sövénynek, sírra
  • Méret: 1,5 literes konténer (15 cm átmérőjű műanyag cserép)

Törpe kanadai gömbtuja

Törpe tömött gömb alakú fajta. 50-100 cm magas, nagyon lassan növő, nyírás nélkül is gömb alakú cserje.

Tapintásra finom érzetű. Pikkelylevelei zöldek, télen barnulnak. Napos helyre ültessük, középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talajba, párás klímába. Közepes vízigényű.

Rattan, műrattan kaspóba, teraszra, erkélyre, bejárati ajtó mellé vagy alacsony sövényként, temetőbe, sziklakertbe, tópartra, balkonládába ültethető. Hajtása elfogyasztva mérgező. Homok-, illetve szikes talaj nem megfelelő számára. Társítható oszlopos alakú és elterülő formájú tűlevelűekkel csoportba ültetve.

Hajtása elfogyasztva mérgező!

Hasonló növények: Thuja occidentalis 'Danica', Thuja occidentalis 'Kobold'. Júniusban vagy július elején nitrogén tartalmú műtrágyával a gyorsabb fejlődést elősegíthetjük. Célszerű kifejezetten speciális fenyő, örökzöld tápot használni.

Betegségei, kártevői:

Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom esetén előfordulhat tuja hajtáselhalás, amikor kora nyáron a hajtáscsúcsok és az oldalhajtások sötétbarnára színeződnek, ezt megelőzhetjük, ha jó egészségi állapotban tartjuk a növényt, teremtsünk optimális tenyészterületet, megfelelő víz- és tápanyagellátást. Ha a hajtások erősen görbülnek, deformálódnak védekezzünk atkaölő szerekkel.

Tujaaknázómoly károsít, ha a hajtáscsúcs sárgul, barnul és lehullik, a pikkelylevelekben parányi hernyók aknáznak, augusztustól fordulhat elő.

Fenyőtakácsatka szívogatása nyomán a tűlevél fehér foltos, később vörösbarna lesz, majd lehullik, az ág felkopaszodik.. A károsított részeken az atkára jellemző szövedék látható. Védekezés atkaölő szerekkel.

Borókapajzstetű esetén a tűleveleken kivilágosodó szívásnyomok láthatók, ezek később vöröses színűek lesznek, majd lehullanak. A tűlevelek közé font hálóban lévő portól piszkosszürke lesz a hajtás. A száraz, meleg levegő segíti az elszaporodást. Védekezzünk ellene a tavaszi tömeges lárvakeléskor atkaölő szerekkel való ismételt permetezéssel.

Ha levelei sárgára, vörösesbarnára színeződnek, a hajtásokon megtelepszik a korompenész áprilistól levéltetű elleni szert kell kijuttatni.

Kedvezményes növény vásár!

Rendeld meg a kertedhez szükséges összes dísznövényt egyszerre, kedvezményes áron:

  • 8 darab növénytől: 8% kedvezmény!
  • 16 darab növénytől: 16% kedvezmény!

Bármilyen növényt rendelhetsz, akár 16 darab különbözőt is, a kedvezmény nem csak egyforma növényekre érvényes!

Akár 16% kedvezmény!

Biztonságos szállítás

A megrendelt dísznövényeket két rétegű hullámkartonból készült, masszív dobozban kapod meg, melyek belső kialakítása megakadályozza, hogy szállítás közben a növények megsérüljenek, felboruljanak, vagy a föld kicsorogjon belőlük.

Mindezek mellett minden doboz biztosítva kerül feladásra, így látható sérülés esetén ne vedd át a csomagokat, a szálító cég visszahozza nekünk, mi pedig kicseréljük!

A növények raktáron vannak, azokat a megrendelés után azonnal postázzuk. Kivételt képez ez alól a pénteki nap, hiszen a pénteken feladott növényeket csak hétfőn kapnád meg, ezen a két napon pedig nem szeretnénk, ha a kert jövőbeni díszei fény nélkül senyvednének.

Megkérünk ezért arra is, hogy a növényeket a leghamarabb vedd át a szállító cégtől, majd azonnal bontsd is ki őket, locsold jól meg, hogy ültetésig a legjobb formában maradjanak!

Biztonságos szállítás!

Asztali nézet megjelenítése