Növényfuttató, térelválasztó

Törpe kanadai gömb tuja - UTOLSÓ DARABOK!

A termék megszűnt.
A feltüntetett ár a termék megszűnése előtti utolsó ára.
Ehhez hasonló termékeket a következő kategóriában találhat: Növényfuttató, térelválasztó.
Törpe kanadai gömb tuja - UTOLSÓ DARABOK!

1 490 Ft

bruttó ár, ÁFA-t tartalmazza
darab

Nagyítható képek:

Termékjellemzők

  • Cserje
  • Örökzöld
  • Kifejlett magasság: 50-100 cm, nagyon lassan növő, gömb
  • Napos hely
  • Talaj igény:jó minőségű kerti talajba
  • Alkalmazás: rattan kaspóba, sziklakertbe, alacsony sövénynek, sírra
  • Méret: 1,5 literes konténer (15 cm átmérőjű műanyag cserép)

Törpe kanadai gömbtuja

Törpe tömött gömb alakú fajta. 50-100 cm magas, nagyon lassan növő, nyírás nélkül is gömb alakú cserje.

Tapintásra finom érzetű. Pikkelylevelei zöldek, télen barnulnak. Napos helyre ültessük, középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talajba, párás klímába. Közepes vízigényű.

Rattan, műrattan kaspóba, teraszra, erkélyre, bejárati ajtó mellé vagy alacsony sövényként, temetőbe, sziklakertbe, tópartra, balkonládába ültethető. Hajtása elfogyasztva mérgező. Homok-, illetve szikes talaj nem megfelelő számára. Társítható oszlopos alakú és elterülő formájú tűlevelűekkel csoportba ültetve.

Hajtása elfogyasztva mérgező!

Hasonló növények: Thuja occidentalis 'Danica', Thuja occidentalis 'Kobold'. Júniusban vagy július elején nitrogén tartalmú műtrágyával a gyorsabb fejlődést elősegíthetjük. Célszerű kifejezetten speciális fenyő, örökzöld tápot használni.

Betegségei, kártevői:

Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom esetén előfordulhat tuja hajtáselhalás, amikor kora nyáron a hajtáscsúcsok és az oldalhajtások sötétbarnára színeződnek, ezt megelőzhetjük, ha jó egészségi állapotban tartjuk a növényt, teremtsünk optimális tenyészterületet, megfelelő víz- és tápanyagellátást. Ha a hajtások erősen görbülnek, deformálódnak védekezzünk atkaölő szerekkel.

Tujaaknázómoly károsít, ha a hajtáscsúcs sárgul, barnul és lehullik, a pikkelylevelekben parányi hernyók aknáznak, augusztustól fordulhat elő.

Fenyőtakácsatka szívogatása nyomán a tűlevél fehér foltos, később vörösbarna lesz, majd lehullik, az ág felkopaszodik.. A károsított részeken az atkára jellemző szövedék látható. Védekezés atkaölő szerekkel.

Borókapajzstetű esetén a tűleveleken kivilágosodó szívásnyomok láthatók, ezek később vöröses színűek lesznek, majd lehullanak. A tűlevelek közé font hálóban lévő portól piszkosszürke lesz a hajtás. A száraz, meleg levegő segíti az elszaporodást. Védekezzünk ellene a tavaszi tömeges lárvakeléskor atkaölő szerekkel való ismételt permetezéssel.

Ha levelei sárgára, vörösesbarnára színeződnek, a hajtásokon megtelepszik a korompenész áprilistól levéltetű elleni szert kell kijuttatni.

Akciós örökzöld és tuja vásár kertészeti részlegünkön: Üdekert kertészeti webáruház

Vásárolja meg a fenti örökzöldeket, tujákat egyéb növényeket mennyiségi akcióval!

Amennyiben 8 db-nál több növényt vásárol, úgy érdemes a rendelését a Üdekert webáruházban leadni, hiszen kertészeti webáruházunkban 8 db növény vásárlása esetén 8% kedvezményt, míg legalább 16 db növény vásárlása esetén 16% kedvezményt biztosítunk a feltüntetett árból! A kedvezmény csak az Üdekert oldalon leadott rendelésekre vonatkozik!

A növények aktuális méretét is az Üdekert webáruházban tekintheti meg!

Asztali nézet megjelenítése