Cserje - tuja webáruház: dísznövény, díszcserje, bokor, kúszónövény, sövény

Havasi törpefenyő - UTOLSÓ DARABOK!

Pinus mugo var. mughus

Havasi törpefenyő - UTOLSÓ DARABOK!
Eredeti ár: 3 600 Ft

1 990 Ft

bruttó ár, ÁFA-t tartalmazza
darab

A termék elfogyott.
Megrendeléseket csak a következő beszállítás után tudunk teljesíteni.
Részletes információkért keresse Ügyfélszolgálatunkat!
A következő beszállítás időpontja nem ismert.

Nagyítható képek:

Havasi törpefenyő - UTOLSÓ DARABOK! Havasi törpefenyő - UTOLSÓ DARABOK! Havasi törpefenyő - UTOLSÓ DARABOK! Havasi törpefenyő - UTOLSÓ DARABOK!

Termékjellemzők

A növény jelenlegi mérete: 15-20 cm magas (legutóbbi mérés: 2018.06.29.)

  • Fenyő
  • Örökzöld
  • Levéllel díszít: élénkzöld tűlevelek
  • Kompakt növekedésű
  • Kifejlett magasság: 100-150 cm, lassan nő
  • Napra, félárnyékba ültethető
  • Talaj igény: tápanyag dús, rendszeresen öntözött, jó vízelvezetésű kerti talaj
  • Alkalmazás: sziklakertbe, cserjecsoportba, évelők, díszfüvek közé, kaspóba, tópartra, alacsony sövénynek, rézsűre, talajtakarónak
  • Méret: 2 literes konténer (20 cm átmérőjű műanyag cserép)

Havasi törpefenyő

Alacsony, tömött bokrú, cserje alakú, gömbölyded törpefenyő. Tűlevelei élénkzöldek, merevek, rügyei gyantásak. Fiatal hajtásai szürkés fehérek. Merev, egyenes vagy sarlószerűen meggörbült zöld tűi kettős csomókban helyezkednek el 5-8 cm hosszúak. Ágai mereven felfelé nőnek. Sűrű lombú, bokros növekedésű magashegységi faj, de klímánkat jól tűri. Lassabban nő, ha a tavaszi kihajtás után a friss "gyertyák" felét visszatörjük. Így oldalrügyek fejlődnek, amelyekből friss, sűrű hajtások lesznek. Apró, 2-7 cm-es tobozai lilás barnák.

Élénk színfolt a kertben. Kompakt növekedésű, 100-150 cm-re növő örökzöld, de nagyon lassan nő. Napra vagy fényárnyékba ültessük, átlagos kerti talajba. A pangó vizet nem szereti.

Felhasználható sziklakertbe, cserjecsoportba, nyaralóba, alacsony sövénynek, teraszra kaspóba. Helyezzük frekventált helyre. Örökzöldekkel, törpecserjékkel, díszfüvekkel, világos lombú növényekkel, levendulával szép kontrasztot ad.

Ültetési távolság: 100 cm

A betegségek megelőzésére ajánlott ősszel és kora tavasszal lemosó permetezés alkalmazása.

Biztonságos szállítás

A megrendelt dísznövényeket két rétegű hullámkartonból készült, masszív dobozban kapod meg, melyek belső kialakítása megakadályozza, hogy szállítás közben a növények megsérüljenek, felboruljanak, vagy a föld kicsorogjon belőlük.

Mindezek mellett minden doboz biztosítva kerül feladásra, így látható sérülés esetén ne vedd át a csomagokat, a szálító cég visszahozza nekünk, mi pedig kicseréljük!

A növények raktáron vannak, azokat a megrendelés után azonnal postázzuk. Kivételt képez ez alól a pénteki nap, hiszen a pénteken feladott növényeket csak hétfőn kapnád meg, ezen a két napon pedig nem szeretnénk, ha a kert jövőbeni díszei fény nélkül senyvednének.

Megkérünk ezért arra is, hogy a növényeket a leghamarabb vedd át a szállító cégtől, majd azonnal bontsd is ki őket, locsold jól meg, hogy ültetésig a legjobb formában maradjanak!

Biztonságos szállítás!

Asztali nézet megjelenítése