Nortene kertészeti termékek érkeztek a kínálatunkba!

Ahogy közeledik a jó idő és a természet is lassan ébredezik, mindenki alig várja, hogy a friss levegőn tölthesse a szabadidejét: egy kis kerti sütögetés a haverokkal, kinti játék a gyerekekkel, vagy akár csak egy jó kis lazulás a szabad ég alatt is feltölti az embert a fagyos, téli hónapok után.

Egy-egy összejövetel során persze jól esnek az embernek az elismerő pillantások és dicsérő szavak, amelyeket bezsebelhetünk a kertünk szépsége miatt, de a legfontosabb, hogy mi hogyan érezzük magunkat otthonunkban, hiszen mégiscsak mi töltjük itt időnk java részét. Ezért ugyanúgy, mint az enteriőrt, a kertünket is otthonosabbá és komfortosabbá varázsolhatjuk egy kis kreativitással és a megfelelő eszközökkel.     

A Nortene termékei pont ebben lesznek segítségünkre. A gyártó lefedi az egész kertészet, hobbikert témáját a műfűtől a szolárlámpáig, és minden olyan kültéri kiegészítő terméket is megtalálunk palettájukon, amelyek felmerülhetnek, ha ilyen jellegű munkálatról van szó.

Ezek a kertészeti termékek mostantól a www.udekert.hu kínálatában is elérhetők, szóval ne is húzzuk az időt, nézzük meg őket közelebbről!


Műfüvek

Azok számára, akik a legkevesebb idő és energiabefektetés mellett szeretnék élvezni a kertük rendezettségét, ezek a termékek több, mint hasznosak lehetnek. Hiszen még ha a legkedvesebb időtöltés számunkra a kerthez köthető is, a fűnyírás általában nem a kedvenc tevékenységünk. A műfüvek ezt a munkát hivatottak levenni a vállunkról, mivel a lerakás után már nincs sok teendőnk velük. Küllemre pedig az élettel teli, frissen nyírt pázsit érzését keltik és megtévesztően hasonlítanak az igazi fűhöz.

Műfűből 3 féle termék található meg kínálatunkban: a Lubeck, a Salzburg és a Zürich Pro fantázianevű.


Nortene Lubeck műfű

A Nortene Lubeck műfű a legkisebb szálhosszúságú 7 mm-es műfű. Ezt a típust a gyártó leginkább erkélyekre, teraszokra ajánlja. UV védelme miatt a nap nem fogja egyhamar kifakítani a műfüvünket.  Lerakása és méretre vágása könnyen elvégezhető.
 


Nortene Salzburg műfű

A Nortene Salzburg műfű az arany középutat képviseli jelen esetben, 20 mm-es szálhosszával. Ezt a típust már elsősorban kertépítéshez használják a perforált alap jó vízelvezetésének köszönhetően, de ez a típus is kiváló erkélyekre is teraszokra is egyaránt.

Természetesen a Salzburg is UV kezelt ezáltal ellenáll a nap erős sugárzásának és meglehetősen színtartó, strapabíró. Külön fontos tulajdonság, hogy a műfű felülete csúszásmentes talajt fog biztosítani számunkra.

A gyártó gondoskodott arról, hogy az egészséges, élethű fű hatását hozza, ezért szálakat 4 különböző árnyalattal készítette: 3 zöld és 1 barna. 
 


Nortene Zürich Pro műfű

A Nortene Zürich Pro műfű a legnagyobb szálhosszú műfű a kínálatunkban, amely 30 mm-es és 40 mm-es szálhosszal is kapható. Mivel ez az a típus, amely az igazi fű legjobb replikája a 3 termék közül, és a vízelvezetése is kiváló, a felhasználását tekintve igazán széleskörű: kertépítéshez, teraszra, erkélyre, játszótérre, bármilyen dekorációhoz ajánlott.

Már említenünk sem kell, hogy a Zürich Pro műfű is természetesen UV kezelt, így sokáig élvezhetjük a gyönyörű zöld gyep megtévesztő másolatának látványát. Rendkívül strapabíró, és csúszásmentes felületű.

A Salzburg-hoz hasonlóan a szálak itt is 4 árnyalattal készültek, amelyben ugyanúgy 3 zöld és 1 barna keveredik.
 


Műfű rögzítéséhez kiegészítő termékek

A fentebb említett termékek mellett olyan termékek is bekerültek kínálatunkba, melyek hasznosak lehetnek kerti munkálatok során és segítik a termékek beépítését.

A Glue műfű ragasztószer, Band műfű illesztő szalag, Tapefix öntapadó ragasztószalag, a Molenet vakondháló és a Fixsol fém rögzítő mind-mind a műfüvek gördülékeny és gyors lerakásához nyújtanak nekünk segítséget. Mivel a Nortene ezeket a kiegészítő termékeket kifejezetten ehhez a kerti munkálathoz fejlesztette ki, biztosan segítségünkre lesznek a műfüvünk telepítésénél.

Az alábbi videó nagyon jól szemlélteti a lerakás menetét, illetve a termékek használatát:
 


Szolárlámpák

Hiába dolgoztunk a műfű lerakásával, kertünk díszítésével és rendezésével, ha lemegy a nap, és nincs ami megvilágítsa a munkánk gyümölcsét. A szolárlámpák olyan dekorációk, amelyek díszítik a kertünket, hasznosak és innovatívak is egyben. A napelemes szolár panelek segítségével nappal feltöltődnek, tehát nem kell törődnünk az elemek cserélgetésével és így hálózati kábelezés sem szükséges. A beépített fényérzékelő szenzornak köszönhetően pedig, ha kevés fényt észlel a lámpa, akkor kapcsol be automatikusan, és magától ki is kapcsol, ha elég fényt érzékel, mondjuk ha felkel a nap, ezáltal a termék rendkívül energiatakarékos és praktikus.


Nortene Areis kerti szolár LED lámpa

A Nortene Areis Trio szolárlámpa egy olyan leszúrható napelemes kerti lámpa, amely tölcsér formájának kialakítása miatt lágy fénnyel mutatja az utat a kertben, bejáratnál, vagy a virágágyások mentén. Esztétikus külsejének köszönhetően kellemes hangulatot teremt a kertben.
 


Egy 300 mAh-es Ni-MH újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amely teljes töltés után 6-8 órán át világít, ezáltal bőven lefedi azt az időszakot, amikor aktívan hasznosítjuk a lámpa fényét, amiért 1 darab LED chip felel. Az elhelyezés és bekapcsolás után gyakorlatilag nincs is további teendőnk a lámpával, hiszen, magától tölt, bekapcsol és kikapcsol a tetején lévő fényérzékelő szenzor segítségével.


Nortene Scoop kerti szolár LED lámpa

Hasonlóan az Areis típushoz a Nortene Scoop szolárlámpa is egy leszúrható lámpa, viszont itt a tölcsérforma helyett egy állítható, irányítható fényű napelemes spot lámpát kapunk. A fókuszált megvilágítás miatt hatékonyan kiemelhetünk olyan szeleteket a kertünkből, amelyek jól mutatnak: egy szép virágágyást, esetleg egy kerti szobrot, vagy szökőkutat, illetve bármilyen dekorációt, amely a kertünket ékesíti.
 

 

Ebben az esetben egy 200 mAh-es Ni-MH akkumulátorról beszélhetünk, 6-8 órás működési idővel. A Scoop lámpa fényét 2 darab LED chip biztosítja. A kezelése az Areis-hez hasonlóan egyszerű és praktikus.


Nortene Samba kerti szolár LED lámpa - lampionfüzér

Ha az eddig bemutatott szolárlámpák fő funkcióját nézzük, az Areis és a Scoop inkább praktikusságával tűnik ki, míg a Nortene Samba lampionfüzér fő funkciója a dekorálás. Igazán hangulatos, vidám lampionfüzér, amely kedves színeivel feldobja a kertünket. Felaggathatjuk például napernyőre, felakaszthatjuk két fa közé, de tetőszegélyre téve is pazarul mutat.
 


A lampionok átmérője 7 cm és a füzér teljes hossza 3,5 méter hosszú, amelyen 10 darab lampion gömb található.

A füzér végén található egy leszúrható cölöp, amelyben található a szolár panel és a 200 mAh-es akkumulátor, mely ebben az esetben is 6-8 óra üzemidőt tesz lehetővé teljes töltöttség esetén. Mindegyik lampionban 1 db LED chip világít. Mivel a leszúrható cölöpön megtalálható a napelemes panel, és fényérzékelő, így ennél a terméknél sincs több teendőnk az elhelyezését követően, mint a másik két termék esetében.

Kínálatunkban több szolárlámpa is szerepel, melyeket ide kattintva tekinthet meg: Nortene napelemes lámpák


Dekorációs elemek

Olyan termékek is megtalálhatóak a Nortene termékpalettáján, melyekben praktikus funkciókra lelhetünk és nem utolsó sorban díszítik is kertünket.


Nortene fém térelválasztó rácsok

Fém panelek, melyek hasznosak lehetnek, ha olyan ízléses és különleges eszközt keresünk, amely alkalmas lehet növényfuttatásra vagy egy kisebb terület elválasztására. Falra is felszerelhető, de alkatrészei segítségével földbe is szúrható.
 

 

Szélessége 0,6 méter, magassága 1,5 méter, tehát lesz hova a növényeknek felfutni. Ha a panelt befuttatjuk olyan szép virágokkal, mint például a kerti hajnalka, amely jellemzően erre a célra alkalmazható kúszó növény, eltakarhatunk vele a kertünkből olyan részeket, amelyek nem épp előnyösek, mondjuk egy csúnya falfelületet, de nyáron árnyékolónak is kiváló.


Nem hiába a mondás: "Tiszta udvar, rendes ház"!

És mivel már tényleg nyakunkon a tavasz, kertünk felújításán, díszítésén érdemes hamarabb elgondolkodni, hogy legyen idő a beszerzett termékeket beépíteni és mire itt a szezon már csak élveznünk kelljen a szépségét. Ehhez reméljük, hogy hozzá tudunk járulni az újonnan megjelenő kertészeti kínálatunkkal!

Jó kertészkedést kívánunk minden kedves vásárlónknak!

Asztali nézet megjelenítése